Největší nabídka masivního nábytku! Nyní super ceny až -17%, téměř na všechno

Vrzání postele je skutečnost, který se většinou objeví po používání postele. Může se stát, že vám po několika nocích začne vrzat i nová postel. Co dělat v takovém případě?
Příčinou zvuk může být, zvuk se spojů postele, zvuk od roštů, zvuk od matrace. Musíte nejprve zjistit odkud jde tento zvuk a následně jej odstraníte podle typů níže.

Doporučujeme Zkontrolovat matrac

Než se pustíte do opravy postele, zkontrolujte prosím matrace. Především pružinové matrace zvyknou po nějakém čase vydávat rušivý zvuk. Vyberte matraci z postele a položte ho na podlahu. Prevaľujte se na něm, postavte se na něj a projděte se po něm abyste zachytili i to nejmenší písknutí. Pokud je příčinou rušivých zvuků matrace není třeba hledat chybu v posteli Dřevěné manželské postele z masivu od firmy MIREK při správné montáži budou sloužit generace bez ztráty kvality. Výrobu a prodej posteli realizujeme od roku 2003, v současnosti je prodej v 4 zemích za tu dobu jsme prošli už asi každou otázkou. Jedna z nejčastějších otázek je proč postel po čase vydává zvuk?

Dotáhněte šrouby


Základem je aby každá šroub byla pevná dotažen spoje nesmí mít vůli. Při dubových postelích je důležité při každé montáži nejprve vyvrtat díru malým vrtákem velikosti 1, maximálně velikosti 2. Není třeba aby vrtákem jste šli hluboko, úplné stačí vejít do dřeva 2 cm abyste udělali "cestu pro samoresku šroub. Na dotažení můžete použít i AKU vrtačku ale těsně před koncem prosím zastavit a dotáhnout šroub ručně.

Téměř všechny postele, mají dřevěnou konstrukci. Pokud jsou jednotlivé díly vaší postele spojovány šrouby, je velmi pravděpodobné, že právě šrouby jsou příčinou vrzání. I to nejmenší uvolnění šroubů může mít za následek, že konstrukce postele nebude dostatečně pevná a jednotlivé díly se budou o sebe třít vždy, když se postel zatíží. K dotažení šroubů stačí šroubovák, oprava vám zabere pár sekund. Projděte všechny spoje a šrouby pořádně dotáhněte. Je důležité, aby všechny byly dotaženy stejně silně. Pokud šroub nedokážete zcela dotáhnout, použijte podložku. Doporučujeme vybírat spíše z plastových nebo pryžových. Pokud se šrouby přetáčejí, vyměňte je za nové.

Impregnace spojů mazivem

Může se stát že dotažení šroubů nestačí. Vrzání se zlepšilo, ale stále se však v noci budíte na rušivý zvuk. V tom případě může pomoci namazání spojů. Na mazání spojů použijte vosk nebo parafín. Stejnou službu udělá i idnulona nebo olej v případě jeho použití však musíte počítat s určitým zápachem. Pokud nic z těchto pomůcek nemáte právě doma, je možné použít i mýdlo.

Uložení roštu

Jednou z nejčastějších příčin vrzání postele je rošt. Může být nesprávně umístěn, zda příliš volně položený, a při větších přesunech začíná vydávat různé zvuky. V tom případě ho stačí podložit kusem látky. Velmi důležité je uchycení roštu k rámu posteli samoreskou. Rošt by se neměl těsně dotýkat rámu postele - to vytváří při pohybu nepříjemný zvuk. Proto při postelích v rozměru 160 x 200 je rošt v rozměru 159,5 x 200 cm. Velmi dobrý je filc nebo jiná textilie, když dáte filc na spoj kde se dotýká / setkává rošt s bočnicí zvuk se eliminuje až úplně ztratí. Pokud máte postel z masivu a je bez kovových spojů, řešením je vložit kousky korku mezi matraci a dřevěné části. Tím, jak se přehazujete na matraci, korek pruží, což snižuje tlak na dřevo a také může zvuk eliminovat. Náš tip Lamelový rošt. Pokud máte od nás pevný dřevěný rost, který dáváme k posteli Garis, doporučujeme ho přišroubovat přímo an rám postele včetně středové podpůrné desky.

Krivá podlaha

Není vyloučeno, že vrzání může způsobovat křivá podlaha nebo nohy postele s rozdílnou výškou. Postel se zvykne na podlaze posouvat. Tehdy je pomoc snadná. Podložte nohy postele podložkami na židle nebo filc - který zabraní klouzání postele po podlaze při pohybu. Pokud jsou nožičky postele na dlažbě nebo jiném materiály postel může být nestabilní, nožičky je třeba zajistit proti posouvání - neklouzavým materiálem.

Produkt přidán do seznamu přání
Product added to compare.