Největší nabídka masivního nábytku! Nyní super ceny až -17%, téměř na všechno

Výběr dřevěného nábytku nejen do ložnice, ale i do jiných místností, je vždy dobré rozhodnutí. Dřevěný nábytek, a zejména dubové postele, se mimořádně osvědčí ve velkých, prostorných ložnicích, díky čemuž se stávají výjimečně vkusnou ozdobou těchto pokojů. Aby však tento typ nábytku dlouho vypadal dobře, je třeba o něj správně pečovat. Jak se starat o dřevěnou postel, aby vypadala krásně dlouhá léta?

Výhody postelí z dubového dřeva


Nejdůležitější výhodou dubových postelí je odolnost. Postele zakoupené v oblíbených obchodech s nábytkem z nekvalitních materiálů na bázi dřeva poslouží jen pár let, zatímco modely z masivu jsou investicí téměř na celý život. Masivní dubové dřevo je jedním z nejodolnějších materiálů pro výrobu nábytku. Je odolný proti poškození, trvanlivý a trvanlivý, a proto je vynikající nabídkou pro lidi, kteří nábytek hledají dlouho.

Při rozhodování o dubových postelích do našeho domova nesmíme zapomínat, že jako každý materiál i dřevo potřebuje náležitou péči a specifické činnosti, aby plnilo svůj úkol po mnoho let. Co byste si tedy měli pamatovat?

Správné umístění nábytku


Co přírodní dřevo nemá rádo, je blízkost zdrojů tepla. Pokud má naše ložnice krb nebo radiátor, dubová postel by měla být vzdálena alespoň jeden metr. Pokud je v ložnici instalováno podlahové vytápění, použijte v závislosti na modelu postele plstěné podložky pod nohy nebo velkou plstěnou podložku, pokud je celá základna postele v kontaktu s podlahou.

Optimální teplota a vlhkost v místnosti


Jak již bylo řečeno, nábytek z masivu nemá rád vysoké teploty, proto byste se kromě vhodného umístění vzhledem ke zdroji tepla měli postarat i o vhodnou teplotu vzduchu. Optimální teplota pro dřevěný nábytek je mezi 15 a 30 stupni Celsia. Důležitá je samozřejmě i vlhkost v místnosti, která by neměla přesáhnout 60 %. Nezapomeňte také na pravidelné větrání místnosti.

Vyvarujte se kontaktu s vodou


Dubová postel je sice méně vystavena kontaktu s vodou a jinými tekutinami, než je tomu například u dubového stolu, ale neznamená to, že k takovému kontaktu nemůže dojít například při snídani do postele. Pokud se voda nebo jiný nápoj náhodně rozlije na povrch rámu postele, okamžitě tekutinu nasajte suchým hadříkem. V opačném případě dřevo absorbuje tekutinu a může se zdeformovat.

Pravidelné utírání prachu


Prach a všechny druhy nečistot mohou pronikat do struktury dřeva, proto nesmíme zapomínat na pravidelné otírání rámu postele. To je důležité nejen pro estetiku interiéru, ale také ze zdravotních důvodů – jsou přítomni roztoči, kteří mohou vést k alergickým reakcím. K otření nábytku se vyplatí použít suchý hadřík nebo speciálně upravený kartáč.

Údržba nábytku


Systematická péče je jedna věc, ale ve stejné míře je třeba pamatovat na pravidelnou údržbu. Tento proces by měl být prováděn v průměru každé 2-3 měsíce a pro tento účel se vyplatí používat speciálně navržené vosky. Jak by měla vypadat správně prováděná údržba?

V prvním kroku odstraňte prach a všechny nečistoty, přičemž zvláštní pozornost věnujte všem prohlubním a dekoracím, protože právě zde se hromadí nejvíce nečistot. Druhým a posledním krokem je nanesení vosku na dřevo, podle návodu uvedeného na přípravku.

Postele z dubového dřeva dokážou potěšit oči dlouhá léta, stačí se o ně správně starat. Pokud sháníte tento typ nábytku, navštivte prosím kategorii DUBOVÉ POSTELE.

Produkt přidán do seznamu přání
Product added to compare.
--