Největší nabídka masivního nábytku! Nyní super ceny až -17%, téměř na všechno

Dubové dřevo je obecně považováno za prémiový materiál z přírodních dřevin. Je to hlavně i kvůli výjimečné pevnosti a krásné struktuře dřeva. Už dlouhá staletí jde o ověřený materiál, jehož vlastnictví je ukázkou jistého společenského statusu.

Vlastnosti dubového dřeva

Dubové dřevo je tvrdá dřevina s v vysokou pevností. Hustota dubového dřeva je přibližně 0,75 g / cm3, čímž je jeho struktura velmi konzistentní, a dřevo tak nabývá vysoký stupeň tvrdosti a odolnosti.
Dub patří k nejžádanějším surovinám na výrobu nábytku již odedávna. Jeho běl stejně jako jeho jádro mají typickou světlehnědou barvu. Dřevo je kruhovitě pórovité se zřetelnými a pravidelnými ročními kruhy. Vyznačuje se hrubozrnnými vlákny, mezi které prostupují tmavé, tenčí linie čar, typické pro všechny druhy dubů. Cévy dřeva jsou natolik výrazné, že jsou dobře viditelné pouhým okem. Vlastou dubového odřeva je také výskyt, případně tvorba menších prasklin.

dub drevo

Charakter dubového dřeva

Dubové dřevo podobně jako lidé, je každý kus jiný. Některý strom má výraznější strukturu a obsahuje více suků. Dobrým příkladem je i zabarvení neexistuje jednolitá struktura ale existuej jistá škála odstínů. Podobně jako máme my lidé pihy na těle. Tak má i dubové dřevo na svém povrch bel. Který je rovněž na některém kuse více výrazný někde méně.

Ochrana životního prostředí

Právě naší filozofií je vytvoření dostupného nábytku. Proto při selekci dřeva se vybírají podobné kusy tak aby se vytvořil celistvý charakter. Nedochází k plýtvání materiálu a tak pomáháme spolu s vámi maximálně využít každý materiál a šetřit tak životní prostředí. Rovněž každý kus nábytku, který si u nás zakoupit obsahuje FSC certifikát, kterým je znakem obnovitelných lesů.

Ideální podmínky pro dubové dřevo

Zde najdete několik typů pro dosažení optimálních podmínek pro dubové dřevo:

  • Zajistěte pravidelné větrání místností náchylných na vlhkost. Ideální teplota v místnosti je mezi 20-23 ° C; vlhkost mezi 50-60%. Aby se zabránilo zkroucení, třepení dřeva případně praskání dřeva, vystavení nábytku významným změnám teploty vzduchu by mělo být minimální.
  • Dbejte na to, abyste zajistili správnou úroveň vlhkosti vzduchu, zejména při novostavbách.
  • Ostré a špičaté předměty by neměly přijít do kontaktu s povrchem dřeva.
  • Nepoužívejte agresivní prostředky na odstraňování skvrn a čisticí prostředky - k čištění používejte běžnou hadřík nebo mírně vlhký hadřík.
  • Je bezpodmínečně nutné okamžitě odstranit všechny nečistoty a rozlité tekutiny (např. Nápoje), aby se zabránilo jejich vsakování do dřeva.

Nábytek z dubového dřeva dokážou potěšit oči dlouhá léta, stačí se o ně správně starat. Pokud sháníte tento typ nábytku, navštivte prosím kategorii Dubový nábytek

Vlastnosti a charakter dubových stolů

Dřevo je kruhovitě pórovité se zřetelnými a pravidelnými ročními kruhy. Vyznačuje se hrubozrnnými vlákny, mezi které prostupují tmavé, tenčí linie čar, typické pro všechny druhy dubů. Cévy dřeva jsou natolik výrazné, že jsou dobře viditelné pouhým okem. Prosím berte na vědomí, že samotné dřevo dub má své přírodní zákonitosti. Stejně jako lidé i stromy, každý kus je odlišný. Někdo máme více znamének, někdo je tmavší někdo světlejší. Také u dubového dřeva najdeme odchylky. Vizuálně si to umíte prohlédnout na obrázku níže.

dub drevo

Produkt přidán do seznamu přání
Product added to compare.